ColorWools personvernerklæring

ColorWool gjør sitt ytterste for å beskytte personopplysningene dine. Denne erklæringen forklarer hvordan ColorWool samler inn og bruker personopplysninger. ColorWool, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Du kan alltid ta kontakt med oss ved spørsmål om personvern og personopplysninger. Vår kontaktinformasjon er:

ColorWool AS
Gamle Ringeriksvei 56
1357 Bekkestua
Organisasjonsnummer 915429548

E-post:  hello@colorwool.no
Telefon: 0047 95057647

Behandling av personopplysninger på www.colorwool.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for ColorWools behandlinger av personopplysninger på colorwool.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Når du gjennomfører et kjøp

Alle som gjennomfører et kjøp hos oss må være over 18 år. Vi sender pakker til privatpersoner i Norge, unntatt til Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen. For å kunne gjennomføre et kjøp hos oss og for å kunne håndtere eventuelle reklamasjoner samler vi inn og oppbevarer følgende informasjon om deg:

Personlig informasjon og kontaktinformasjon – fornavn og etternavm, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.

Informasjon om varer/tjenester – detaljer om varene du kjøper.

Historisk informasjon – Din kjøpshistorikk.

Betalingsløsningen vår driftes av Klarna AB og ved å fullføre et kjøp godkjenner du Klarnas brukervilkår og bekrefter at du har lest Klarnas personvernerklæring.

Du kan velge å betale med:

  • Bank- og kredittkort
  • Elektronisk faktura
  • Delbetaling (dele opp beløpet og betale over tid)

For å drifte ColorWool har vi i tillegg følgende samarbeidspartnere:

  • Domeneshop AS er leverandør av vårt webhotell
  • Vår butikkløsning er laget basert på WordPress med Woocommerce som et programvare-tillegg
  • Mojowire Design er leverandør av utvikling og vedlikehold av nettstedet
  • Bring er vår logistikk-partner og for å få sendt varene til deg laster vi opp ditt navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse i deres løsning for bestilling av pakker som heter Mybring
  • Mailchimp er leverandør av løsning for utsendelse av nyhetsbrev

Nettstatistikk

ColorWool samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på colorwool.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted.

Informasjonskapsler

Vår nettside, som mange andre, bruker informasjonskapsler til å samle informasjon om hvordan nettsiden vår brukes. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i nettleseren (for eksempel Google Chrome, Safari) på din datamaskin eller mobil.

Vi bruker denne informasjonen til å gjøre din brukeropplevelse bedre når du besøker www.colorwool.no. Vi bruker Google Analytics for å samle denne informasjonen. Informasjonen er helt anonym. For å skru av eller slette bruken av informasjonskapsler kan du justere det i dine sikkerhetsinnstillinger for din nettleser.

Nyhetsbrev

ColorWool sender ut nyhetsbrev cirka 1-2 gang per måned via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Vi bruker MailChimp for utsendelse av nyhetsbrev. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet.

E-post og telefon

ColorWool benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å kunne betjene våre kunder. Lederen i avdelingen der e-posten eller telefonsamtalen mottas har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng. ColorWools medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Opplysninger om ansatte

ColorWool behandler personopplysninger om sine ansatte for å administrere lønn og personalansvar. Rettslig grunnlag følger av personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det er daglig leder, administrasjon som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Opplysningene hentes fra de ansatte selv. Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområdet regnes å være offentlige opplysninger og kan publiseres på tilsynets nettsider.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. ColorWool har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av ColorWools systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger ColorWool ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Sist endret: 30.05.2018